caini de vanzare

Bull Terrier de vanzare

COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Bull terrier de vanzare

Stramosul rasei se presupune a fi Staffordshire Bull Terrier, mai mare si mai greu, folosit in secolul al XVII-lea in luptele cu taurii.

uc: bull terrier de vanzare, catei rasa bull terrier de vanzare, vand bull terrier, anunturi catei, bull terrier de vanzare

Dupa repetate incrucisari cu terrierul englez Black and Tan, cu Bulldogul si Fox Terrierul cu par scurt s-au obtinut exemplarele actuale.De la tipul Terrierului a imprumutat forma si expresia capului, de la tipul Bulldogului forma capului.

Este un caine de talie medie, cu corp compact, musculos, bine construit, viguros, vioi si sprinten, nervos, curajos, de o indrazneala fara limita: nu se teme si nu cedeaza in fata nici unei primejdii.Este banuitor cu strainii si uneori brutal, impulsiv, dar credincios stapanului si usor de disciplinat.Foarte bun vanator de sobolani, este folosit in special, la fermele si depozitele unde sunt stocate materiale ce atrag aceste daunatoare indezirabile.Este, de asemenea, un excelent caine de paza si de companie.

Aspect general: caine cu o constructie puternica, echilibrata, musculos, activ, vioi, cu expresie patrunzatoare, decisa si inteligenta.

Caracteristici: Bull Terrierul este gladiatorul raselor canine, plin de foc si de curaj; o caracteristica aparte este capul cu linii divergente, in forma de ou.Indiferent de dimensiune, masculii trebuie sa aiba aspect masculin, iar femelele evident, un aspect tipic feminin.

uc: bull terrier de vanzare, catei rasa bull terrier de vanzare, vand bull terrier, anunturi catei, bull terrier de vanzare

Temperament: este echilibrat, cu temperament linistit, se preteaza usor la disciplinare.Cu toate ca este un caine incapatanat, este deosebit de bun cu oamenii.

Capul: este lung, puternic si adanc, pana la varful trufei, dar nu grosalan; botul este moderat ca lungime; capul, privit din fata, are forma unui ou, cu linii continui, neavand la suprafata nici o depresiune si nici un stop; crestetul este aproape plat intre urechi; fruntea este usor arcuita, trufa este neagra si curabata usor in jos; narile sunt bine dezvoltate.

Maxilarul: este puternic si profund, dintii sunt solizi, albi si regulati, de marime corespunzatoare, perfect implantati in alveole, cu muscatura perfecta si completa, in foarfece.Buzele sunt bine intinse si stranse.

Ochii: sunt ingusti, plasati adanc, oblici, cu deschizatura triunghiulara, in forma de migdala, negri sau de culoare cat mai inchisa, cu expresie patrunzatoare.Botul este apreciabil mai lung decat partea craniana.

Gatul: cu muschi foarte puternici, fara salba, este lung si arcuit, subtiindu-se de la umeri spre cap.

Trenul anterior: greabanul este viguros, cu muschi masivi, fara a fi insa incarcat; omoplatii sunt lati si plati, adunati spre torace, cu inclinare puternica inapoi a muchiei din fata a omoplatului, formand aproape un unghi drept cu bratul; membrele anterioare, cu osatura foarte puternica, rotunda, de buna calitate.Cainele trebuie sa se propteasca bine pe membrele din fata, care trebuie sa fie perfect paralele; coatele sunt drepte, chisita este puternica si perpendiculara pe sol.La cainii maturi, lungimea membrelor anterioare trebuie sa fie aproape egala cu adancimea pieptului.

Trunchiul: este cilindric, bine rotunjit, cu toracele arcuit si atat de adanc, incat sa fie mult mai aproape de sol decat abdomenul; spinarea este scurta si viguroasa, linia sa superioara fiind la  acelasi nivel cu greabanul, flancurile sunt usor arcuite; crupa trebuie sa fie foarte musculoasa; conturul inferior al toracelui, de la stern la abdomen, formeaza o curba ascendenta, gratioasa; privit din fata, pieptul este lat.

Trenul posterior: membrele posterioare, privite din spate sunt paralele; coapsele au muschi puternici, gamba este bine dezvoltata; genunchiul si jaretul sunt bine angulati, cu osul de la jaret pana la laba scurt si gros.

Labele: sunt rotunjite, elastice, solide, cu degetele bine arcuite.

Coada: este relativ scurta, inserata adanc si purtata orizontal; la baza este groasa, apoi se subtiaza terminandu-se intr-un varf fin.Nu se cupeaza.Trebuie sa fie purtata paralel cu fesa, fara insa sa depaseasca nivelul jaretului.

Mers si miscare: in miscare, cainele apare bine legat, acoperind cu usurinta terenul cu pasi liberi si usori, cu o elasticitate tipica in mers.La trap membrele anterioare si posterioare se misca paralel; numai la viteaza mai mare converg usor spre linia de centru, membrele anterioare intinzandu-se bine inainte, iar membrele posterioare avand miscare lejera din sold, cu flexie buna la genunchi si jaret, cu mare forta de propulsie.

Parul: este scurt, neted, aspru la pipait si lucios.Iarna, cainele trebuie sa prezinte un subpar cu textura moale.

Pielea: este bine intinsa pe corp.

Culoarea: la cei albi este alb curat; pigmentarile si petele de pe cap se penalizeaza; la cei cu roba diferit colorata, culoarea diferita de alb este cea dominanta.Sunt preferate exemplarele cu roba alba.La caini de valoare egala, se prefera cei tigrati.Se accepta tigrat-negru, rosu, de culoareav caprioarei si tricolorii.Sunt indezirabili stropii pe roba de culoare alba.Este extrem de nedorit coloritul albastru-vanat si rosu-cafeniu (ca ficatul).

Greutatea si talia: nu exista nici o limita a greutatii si nici a taliei, dar cainele trebuie sa faca impresia de maxima densitate in raport cu dimensiunile sale si cu sexul.

Defecte: Orice abatere de la cele de mai sus se considera defect, iar penalizarea acestuia trebuie sa fie direct proportionala cu gravitatea abaterii. 

Vand Bull Terrier


Vand Bull Terrier
Bull Terrier de Vanzare
catei la 2 luni


caini de vanzare     despre noi     rase de caini     caini de companie     caini de paza     caini de vanatoare     articole     termeni si conditii


Recomandam: Caini de vanzare | catei de vanzare | pisici de vanzare | cabinet veterinar iasi | caini de vanzare | bichon de vanzare | amstaff | yorkshire terrier | caini de vanzare | bichon maltez | rottweiler