caini de vanzare

Manifestari cutanate la caini


Cele doua manifestari clinice principale ale alergiilor alimentare la caine sunt urticaria si dermatita atopica.Celelalte manifestari sunt fie exceptionale fie reprezinta complicatii ale unei dermatite atopice (seboree, foliculita bacteriana).

Urticaria

Diagnosticul etiologic al unei urticarii este adesea frustrant.La o urticarie cronica, instaurarea unui regim de eliminarea este indispensabil.La caine, cand se poate da un diagnostic etiologic de urticarie cronica, se intalneste o urticarie de presiune, o sensibilizare la aeroalergeni (32%) sau un raspuns la un regim de interdictie (25%).

Dermita atopica

Atat la om cat si la caini, principala manifestare cutanata a unei alergii alimentare este dermita atopica.Anumite rase de catei cum ar fi Shar-Pei si Terrierul West Highland alb par sa fie ceva mai predispuse.

Se intalnesc localizarile preferentiale ale dermitei atopice, cu descriei mai frecvente de leziuni de anita si otita bilaterala.Pentru anumiti autori, otita reprezinta singurul semn la o treime dintre cazuri.Varsta aparitiei primelor simptome este in medie scazuta, jumatate din cazuri observandu-se la animale de mai putin de un an.Diagnosticul clinic si diferential este comparabil cu cea al dermatitei atopice.

Alte manifestari cutanate

Anumite dermatoze rare raspund uneori la regimuri de interdictie sau strans asociate cu o intoleranta alimentara.Fistulele peirianale ale ciobanescului german raspund bine la inceputul tratamentelor imunosupresoare (corticoizi si ciclosporina).Dupa anumiti autori, aceasta dermatoza se asociaza frecvent cu o colita si aceste cazuri raspund bine la un regim hipoalergenic.In consecinta, inaintea chirurgiei, poate prezenta interes ca in cazul cainilor sa se inaugureze un regim de interdictie in relatie cu tratamentul imunosupresor.

S-a raportat un caz de adenita sebacee granulomatoasa si de dermatoza histologic comparabile cu un limfom cutanat epiteliotrop (micoza fungoida) care au raspuns la un regim de interdictie.

Cabinet Veterinar Iasi


Hranirea cateilor
Hranirea cateilor se va face in prima faza cu o conserva de tipul Pedigree Junior, ...detalii
 
Deparazitarea cateilor juniori
Primul lucru pe care un proaspat proprietar de caine trebuie sa-l faca este de a ...detalii
 
Vaccinarea catelului proaspat cumparat
Fiecare catel pe care compania noastra il comercializeaza este vaccinat la zi cu produse din ...detalii
 
Vand Yorkshire Terrier
Vand catei Yorkshire Terrier, rasa pura, din parinti participanti la concursurile de frumusete, 2 luni, ...detalii
 
Vand Westie
Vand Westie, rasa pura, din parinti participanti la concursurile de frumusete, 2 luni, carnetel de ...detalii
 
caini de vanzare     despre noi     rase de caini     caini de companie     caini de paza     caini de vanatoare     articole     termeni si conditii


Recomandam: Caini de vanzare | catei de vanzare | pisici de vanzare | cabinet veterinar iasi | caini de vanzare | bichon de vanzare | amstaff | yorkshire terrier | caini de vanzare | bichon maltez | rottweiler